Zoekmachines zijn nog steeds het meest gebruikte middel om informatie te vinden op het internet. In de top 5 van best bezochte sites staan 4 zoekmachines. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 85% van alle internetgebruikers specifieke diensten of producten zoekt via zoekmachines als Google, AltaVista en Ilse. Goedgeplaatste sites leveren veel bezoekers, herhalingsbezoekers en zelfs kopers op.

Niet alle zoekmachines werken op dezelfde manier, er zijn verschillen. Iedere zoekmachine gebruikt zijn eigen strategie om de gebruiker zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van wat hij zoekt.
Steeds meer zoekmachines baseren bijvoorbeeld hun uitkomsten op linkpopularity. In Google word je niet vermeld wanneer er geen links naar je pagina staan, Ilse plaatst je vrijwel alleen maar bovenaan als je één of meerdere links op één van de Startpagina dochters hebt en voor All the Web, AltaVista, Google, HotBot, Lycos, en Northern Light is het van belang dat je op DMOZ staat vermeld.

Goede sites krijgen steeds meer links en je krijgt de beste uitkomsten wanneer je de meest gelinkte sites bovenaan plaatst. Het gaat niet alleen om de meeste links maar ook om het soort sites die naar je linken. Sites die door de zoekmachines worden gezien als autoriteit op een bepaald gebied geven je een hogere waardering als ze een link naar je plaatsen. De grote zoekmachines publiceren lijst waarin de meest gebruikte zoekwoorden staan.

Haal rendement uit uw website!

Om er voor te zorgen dat uw site het door u gewenste rendement oplevert, kan Interwijs voor u aantrekkelijke posities in zoekmachines bewerkstelligen. Door uw bedrijf of product met de juiste trefwoorden te positioneren verhoogt u het aantal geïnteresseerde bezoekers van uw site. De optimalisatie van uw site kunt u in heldere online rapportage bekijken. Resultaatgericht en snel, door voorsprong in kennis en techniek. Neem contact op via of bel 0522 243666 om u uitgebreid te laten informeren over searchengine ranking.