Interwijs heeft op haar servers een virusscanner en een spamfilter geïnstalleerd om u als abonnee zo goed mogelijk te beschermen. Interwijs biedt deze diensten speciaal voor haar abonnees gratis aan!

Virusscanner

De virusscanner scant alle op uw Interwijsaccount inkomende mail op virussen. Eventueel aangetroffen berichten met virussen worden automatisch voor u verwijderd. De Interwijs e-mail virusscanner wordt elke dag ververst met nieuwe anti-virussoftware. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Wij willen u niet de stuipen op het lijf jagen maar statistisch gezien is de kans dat u een virus krijgt via e-mail zeer groot. Er zijn echter ook andere mogelijkheden om een virus te krijgen, zoals bij het surfen op internet of het downloaden van software. Ook het delen van software van anderen kan een infectie veroorzaken. Wat kunt u zelf doen? U zult als gebruiker altijd alert moeten blijven op verdachte berichten en bestanden:

  • Zorg ervoor dat uw software en besturingssysteem up to date zijn.
  • Zorg voor een firewall en een goede up to date virusscanner.
  • Open geen attachments (bijlagen) waarvan u niet zeker weet wat het is, of waar u niet om gevraagd heeft, ook al lijken ze afkomstig van een betrouwbare afzender

Interwijs doet er alles aan om u optimaal te beschermen echter ook wij kunnen geen garanties geven. Voor een actueel overzicht van actieve virussen kunt u de website van virusalert bezoeken of laat u eens vrijblijvend informeren door Interwijs. Meer informatie hierover vindt u op onze supportpagina.

Spamfilter

Het spamfilter analyseert alle op uw Interwijsaccount inkomende mail op diverse kenmerken van spam. Omdat een spamfilter nooit 100% nauwkeurig werkt, wordt, indien e-mail door het filter als spam geclassificeerd is, het onderwerp herschreven.

Voorbeeld: Het onderwerp: “Echt gratis telefoneren met uw vaste lijn” wordt herschreven naar: * SPAM MESSAGE * Echt gratis telefoneren met uw vaste lijn”

Het spamfilter kan voor elke individuele mailbox worden ingesteld. De mail komt nog wel in uw elektronische postbus binnen maar is duidelijk herkenbaar als spam. Door bij outlook (express) gebruik te maken van indelen (berichtenregels) kan deze e-mail automatisch naar een speciaal mapje worden verplaatst. Afhankelijk van de hoeveelheid spam kunt u dit mapje regelmatig leeggooien.Het door Interwijs gebruikte spamfilter is dynamisch, d.w.z. het filter wordt steeds nauwkeuriger naarmate er meer mail doorkomt. Het is mogelijk dat het filter mail onterecht als spam identificeert Interwijs kan de instellingen van het spamfilter voor uw mail dan zodanig wijzigen dat de afzender op een zogenaamde white list komt. Meer informatie hierover vindt u op onze supportpagina.