De WordPress App

Wist je dat WordPress ook een iOS en Android app heeft waarmee je je website kunt beheren? Ben je bijvoorbeeld vaak onderweg of ben je op locatie en wil je snel een WordPress bericht plaatsen? Dan biedt deze app voor jou de perfecte oplossing.

Je website toevoegen aan de app

Nadat je de app op je telefoon of tablet hebt geïnstalleerd kun je je website aan de app toevoegen.

Open de app en klik op de knop Inloggen. Je kunt nu op twee manieren inloggen. Via WordPress.com, als je een blog/website hebt via WordPress.com, of via je eigen site-adres. Als je wilt inloggen op je eigen site-adres dan klik je onderaan op de link Login op je site door het site-adres te gebruiken.

Vul vervolgens de site-naam in waarop je wilt inloggen. In het voorbeeld gebruiken we onze website interwijs.nl. Klik op de knop Volgende.
In het volgende scherm kun je de login gegevens invullen waarmee je ook inlogt op je WordPress website. Klik op Volgende.

Zo,  je WordPress website is nu toegevoegd aan de app. Klik op Doorgaan om een overzicht te krijgen van de onderdelen die te beheren zijn.
In de app kun je de basis onderdelen van WordPress beheren, dat zijn Blogberichten, Pagina’s, Media en Reacties. Daarnaast kun je als je JetPack installeert op je website ook inzicht krijgen in bezoekersstatistieken.

Wil je meer uitleg over de werking van de app of heb je er vragen over neem dan een kijkje bij de support en FAQ’s pagina’s van de app.

De voordelen van deze app

Ben je toevallig ergens op locatie en doet zich iets belangrijks voor? Dan kun je dat direct op je website plaatsen. Je kunt de app toegang geven tot de foto’s en camera van je telefoon. Zo kun je vanuit de app direct een foto of video bij je bericht plaatsen.

Of je zit in de trein en je hebt een goed idee voor een bericht op je blog. Via de app kun je vast een concept van het bericht uitzetten. Als je ’s avonds thuis bent log je met je computer in op WordPress en ga je verder met hetzelfde bericht wat je geschreven hebt.

Heb je meerdere websites? Geen probleem, je kunt meerdere websites toevoegen aan de app en er eenvoudig tussen schakelen.

Download de app

Je kunt de app downloaden in de App store en in Google Play Store.
WordPress heeft trouwens ook een desktop app voor Windows en Mac