Spam is vervelend. Helemaal als je dit ontvangt via formulieren op je eigen website. Op veel websites zie je dan ook vaak een captcha bij contactformulieren. Bij deze captcha’s moeten gebruikers moeilijk leesbare tekens overtypen of rekensommetjes uitvoeren om te bewijzen dat zij geen robot zijn die spam verstuurt. Dat is nu niet meer nodig.

Onzichtbare Captcha van Google

Google heeft een nieuwe tool ontwikkeld die je website beschermt tegen spam. Hiervoor gebruiken zij geavanceerde analysesoftware waarmee zij kunnen bepalen of er echte gebruikers op je website zijn of dat zogenoemde robots misbruik proberen te maken. Het vernieuwende van de tool is dat de controle wordt uitgevoerd zonder dat bezoekers hier last van hebben. Bezoekers van je website hoeven dus niet eerst een extra actie uit te voeren, voordat een bericht verzonden wordt. Het enige waar je optioneel voor kunt kiezen is om onderstaande afbeelding te tonen om te laten zien dat het formulier beschermd is. Meer informatie over reCAPTCHA vind je op de website van Google.

Google captcha

Onderaan deze pagina ziet u een voorbeeld van Interwijs.

Wat is een captcha?

Het is eigenlijk een test die wordt gebruikt om vast te stellen of er een menselijke gebruiker is die een actie uitvoert op een website. Vaak wordt dit toegepast bij contactformulieren en inschrijfformulieren om te voorkomen dat er via het formulier spam verstuurd wordt.

Moeilijke captcha

Voorbeeld van een moeilijke Captcha

Installeren?

Gebruik je WordPress in combinatie met Contact Form 7? De Google reCAPTCHA is eenvoudig zelf te installeren en uitleg vind je hier.
Interwijs is Google gecertificeerd partner en we helpen je graag bij het installeren van de captcha van Google op je website. Voor Interwijs klanten die een abonnement hebben voor updates, voeren we dit gratis door.

Een voorbeeld van een contactformulier met een captcha van Google zie je hieronder. Als je geïnteresseerd bent, probeer dan onderstaand formulier uit en stuur een bericht naar ons.