We hebben onlangs voor één van onze klanten een op maat gemaakte functionaliteit in een WordPress website gerealiseerd. Hierbij is gebruik gemaakt van de functionaliteit genaamd Custom Post Types.

Als voorbeeld nemen we het bedrijf Drents Camperhuis

Drents Camperhuis uit Ruinerwold is een jong bedrijf gespecialiseerd in de import en wederverkoop van campers. Kenmerkend bij het bedrijf is de hoogwaardige kwaliteit van de producten en de uitstekende service die Drents Camperhuis biedt.

Binnen de onderneming heeft de tevredenheid van de klanten de hoogste prioriteit. Dankzij de uitgebreide expertises op het gebied van campers, kunnen de eigenaren Ingrid, Wander en Stephan snel en volledig aan de wensen en behoeften van de klanten voldoen. Om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doen was het wenselijk om de website van een extra functionaliteit te voorzien. Een functionaliteit waardoor het niet meer nodig zou zijn om de vele producteigenschappen handmatig toe te voegen.

Snel en volledig informeren

Om het bedrijf de mogelijkheid te bieden haar klanten zo volledig mogelijk over de campers te informeren over de specificaties, is er besloten om Custom Post Types te gebruiken. Hiermee is er een extra interface gecreëerd en hier kunnen de beheerders van de website alle informatie toevoegen, zonder dat dit veel tijd kost. De afbeelding hieronder laat de attributen zien op DrentsCamperhuis.nl die middels extra velden aan een Custom Post Type zijn gekoppeld.

CMSWebsite

Normaliter zou je alle eigenschappen van een camper handmatig in moeten vullen op je pagina. Hier zit je als ondernemer natuurlijk niet op te wachten. Het gaat hier namelijk om bijna honderd attributen en deze zijn per camper verschillend. De Custom Post Type, in combinatie met de extra velden functionaliteit, maakt in dit geval het beheren van de producten niet alleen efficiënter, maar ook gebruiksvriendelijker. Deze attributen kunnen namelijk met één klik op de knop aan- en uitgevinkt worden.

Wat betekent dit voor de klant.

Middels de Custom Post Type en de extra velden die hieraan zijn gekoppeld, krijgt de bezoeker van Drents Camperhuis veel informatie over de gewenste campers, zonder dat dit overheersend overkomt. Het maakt het bekijken en vergelijken van de campers overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Hiernaast valt het veel beter op dan de standaard opsommingen die je vaak ziet. Op een standaard pagina (post type) zou een bezoeker veel tekst zien met alle eigenschappen van het product. De Custom Post Type en de extra velden die hieraan zijn gekoppeld, zoals hierboven geïllustreerd, trekt niet alleen de aandacht van de bezoeker, maar biedt ook een betere leeservaring.

Maatwerk middels Custom Post Types

Bij het maken van een WordPress website is maatwerk erg belangrijk. Met maatwerk creëer je meerwaarde voor de consument en tegelijkertijd onderscheid je je van alle andere miljoenen WordPress websites. Om dit te kunnen realiseren is de functionaliteit van Custom Post Types een geweldige manier om het net even anders te doen dan je concurrent. Dit betekent dat klanten van Interwijs aangepaste knoppen in het CMS (Content Management Systeem) kunnen verwachten. Deze kunnen met allerlei functionaliteiten worden voorzien, waardoor het beheren van de website content makkelijker, efficiënter en gebruiksvriendelijker wordt.

Om het kort samen te vatten, stellen Custom Post Types ons in staat om belangrijke informatie gemakkelijk weer te geven. Jouw klanten/potentiële klanten zullen ook dankbaar zijn voor deze kleine moeite die je hebt genomen om hun tijd online gebruiksvriendelijker te maken.

Ons voorbeeld hierboven is slechts één mogelijke functionaliteit van Custom Post Types. Je zou middels Custom Post Types b.v. ook een filter functionaliteit aan je producten kunnen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf die verschillende productvarianten heeft. Middels Custom Post Types, en de hieraan gekoppelde extra velden, zou je de informatie op de pagina kunnen filteren op verschillende waarden zoals kleur, maat, merk en nog veel meer. Hoe Custom Post Types er uiteindelijk uit komen te zien en wat de functionaliteiten zijn hangt geheel van jouw wensen en doelstellingen af.

Wil je maatwerk toepassen op je eigen website?

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer *

    Website URL