Op 1 juni was het grootste event van de Benelux op het gebied van online marketing en interactive media: Emerce Live. Uiteraard waren wij hierbij aanwezig om inspiratie op te doen. Onder andere over het belang van goede video content.

Trends in video content

Online video wordt een steeds belangrijker kanaal voor bedrijven om klanten te binden en betrekken bij hun merk. Een belangrijke trend is dat bedrijven minder kiezen voor platte advertentiefimpjes die voor een youtubefimpje worden vertoond. Er worden juist meer filmpjes gemaakt waar de gebruikers wat aan hebben of echt leuk vinden om te bekijken. Met andere woorden: het gaat steeds minder over overhalen en overtuigen. De Focus ligt veel meer op het instrueren en inspireren van kijkers.

Social influencers

Grote bedrijven zetten hierbij social influencers in. Dit zijn bekende personen zoals bekende Nederlanders of bekende vloggers die een bedrijf op product voorbij laten komen in hun filmje. ING is een voorbeeld van een bedrijf dat erg actief is op dit vlak. Zoals bijvoorbeeld te zien is in het onderstaande filmpje:

Voor veel bedrijven in het MKB is dat niet direct haalbaar, maar desalniettemin is het door slimme inzet van video content toch mogelijk om je doelgroep te bereiken.

Zelf een filmpje maken

Het is vaak een verkeerde aanname dat de productie van een filmpje erg kostbaar is. Dat kan namelijk best meevallen. Er zijn hele goede gratis tools om vrij makkelijk een filmpje mee te maken. Een voorbeeld hiervan is de YouTube Creator Studio. Als je een YouTube account hebt, kun je hier mee aan de slag.

Hulp nodig?

Als je graag je goede video content wilt toepassen op je website neem dan contact met ons op.