We weten inmiddels allemaal wat Google+ is alleen wordt er nog weinig gebruik van gemaakt. Jammer, want Google+ wordt steeds belangrijker als het gaat om online vindbaarheid.

Google lanceerde in 2011 Google+. Veel mensen waren sceptisch en zijn dat nog steeds. Echter moeten we Google+ serieus nemen en kunnen we er niet meer omheen. Er zijn op het moment wereldwijd 300 miljoen actieve gebruikers. Google+ zal de komende tijd steeds belangrijker worden, omdat het de sleutel is naar andere Google-diensten. Wij geven u een aantal tips, zodat u optimaal gebruik kan maken van deze dienst.

1. Maak een Google+ pagina aan

We adviseren u om een profiel aan te maken. Zowel voor uw bedrijf als een persoonlijk profiel. Door middel van ‘kringen’ kunt u uw netwerk op Google+ uitbreiden. Vervolgens kunt u het profiel koppelen aan uw website door middel van Authorship. Het komende jaar zal author rank een belangrijk punt worden.

2. Auteurschap

Velen hebben al ondervonden dat auteurschap een verschil maakt voor de vindbaarheid van een website. Het gaat dus niet alleen om het plaatsen van inhoud, het gaat ook om de kwaliteit van die inhoud. Het is nog niet duidelijk hoe Google dit precies gaat vaststellen, maar we kunnen aannemen dat het een combinatie zal zijn van de kwantiteit, kwaliteit en relevantie van de connecties op Google+. Daarbij komen de hoeveelheid +1’s en commentaren die je ontvangt.

3. Upgraden van je Google Maps vermelding

De Google Maps vermelding van uw bedrijf kan omgezet worden naar een Google+ pagina. Dit is interessant om te doen, omdat je op die manier veel meer informatie kunt delen met potentiële klanten. Het is raadzaam om de informatie op de pagina 100% in te vullen en om regelmatig berichten te plaatsen. Daarnaast kun je ook vragen of mensen je een review willen geven op Google+. Hiermee wordt je goed gevonden in Google. Dit betreft dus niet alleen de Google+ zoekopdrachten.

4. Maak gebruik van +1’s

Een +1 is een eenvoudig signaal waar je mee kunt beginnen om uw site beter weergegeven te krijgen in de zoekresultaten. Google geeft zelf aan dat ze geen gebruik maken van deze ranking, echter door studie is aangetoond dat er wel een verband is tussen het aantal +1 rankings en de vindbaarheid in Google. Bovendien is het zo dat als iemand uw site +1’t de kans groter is dat uw site zal verschijnen in de zoekopdracht van hun Google+ kringen (als deze mensen zijn ingelogd).

Een eenvoudige manier om +1’s te verkrijgen is door het plaatsen van goede foto’s. Mensen zijn namelijk eerder geneigd om goede foto’s een +1 te geven.

Wilt u meer informatie over Google+ of wilt u hulp bij het aanmaken van een Google+ profiel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.