Vergroot de zichtbaarheid van je bedrijf op Google en trek de aandacht met een gratis bedrijfsprofiel! Door een kosteloos Google Bedrijfsprofiel aan te maken voor jouw winkel of bedrijf, vergroot je de kans dat potentiële klanten je vinden op Google Zoeken en Maps.

Gratis vermelding op Google

Google toont vaak lokale zoekresultaten bovenaan de pagina wanneer gebruikers zoeken naar producten, diensten of informatie die gerelateerd zijn aan een bepaalde locatie. Deze lokale zoekresultaten omvatten meestal Google Bedrijfsprofielen van bedrijven die relevant zijn voor de zoekopdracht. Deze worden nog getoond boven de organische zoekresultaten.

Als je bedrijf geverifieerd is op Google, heb je zelfs twee keer zoveel kans om als betrouwbaar te worden beschouwd.

Als bedrijfseigenaar is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je Google Bedrijfsprofiel volledig is ingevuld en geoptimaliseerd met de juiste informatie, zoals je adres, openingstijden, contactgegevens en foto’s. Dit vergroot de kans dat je bedrijf wordt weergegeven in de lokale zoekresultaten en bovenaan de pagina verschijnt wanneer gebruikers zoeken naar relevante producten of services in jouw regio.

Lokale vindbaarheid

Interwijs Google bedrijfsprofielHet optimaliseren van je Google Bedrijfsprofiel is een belangrijk onderdeel van lokale SEO (Search Engine Optimization) en kan helpen om meer zichtbaarheid te krijgen in lokale zoekopdrachten, waardoor potentiële klanten je bedrijf gemakkelijker kunnen vinden en contact met je kunnen opnemen.

Welke informatie zet je in je bedrijfsprofiel?

Vermeld belangrijke informatie en laat zien wat jouw bedrijf uniek maakt, gewoon via je Google Bedrijfsprofiel. Informatie zoals website, telefoonnummer en openingstijden. Maar ook je logo, foto’s van je pand of producten zorgen ervoor dat klanten weten wat ze kunnen verwachten.

De voordelen van een Google Bedrijfsprofiel:

  • Je vergroot je lokale zichtbaarheid, dus meer mensen kunnen jou vinden.
  • Klanten kunnen meteen zien wat je openingstijden zijn.
  • Je kunt gemakkelijk reviews tonen en krijgen, wat helpt om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten.
  • Je geeft klanten een directe indruk van hoe jouw bedrijf eruitziet door foto’s te delen.
  • Jouw bedrijfslocatie wordt op Google Maps getoond, waardoor klanten je gemakkelijk kunnen vinden.
  • Het is een extra plek om je bedrijf te promoten en informatie te delen.
  • Als je Google Ads gebruikt, kun je je reviews eraan koppelen voor meer geloofwaardigheid.
  • Klanten hebben meteen toegang tot jouw contactgegevens, dus ze kunnen makkelijk contact met je opnemen.

Maak een Google Bedrijfsprofiel

Het aanmaken van een Google Bedrijfsprofiel is vrij eenvoudig. Ga naar de website van Google Bedrijfsprofiel en kies ‘Nu beheren’.
Hulp nodig bij aanmaken van een Google Bedrijfsprofiel? Neem gerust contact met ons op!