Tja, het zijn vervelende tijden voor iedereen. Als lokale winkelier neem je allerlei maatregelen conform de richtlijnen van de overheid tegen het Coronavirus (COVID-19) en vervolgens krijg je van klanten te horen dat op internet staat dat je gesloten bent.

Google markeert bedrijven als “Tijdelijk gesloten” t.g.v. het coronavirus.

Openingstijden wordt door Google getoond in de zoekresultaten middels Google Mijn Bedrijf. Nu heeft Google zelf besloten bepaalde bedrijven en instanties als “Tijdelijk gesloten” te markeren zonder berichtgeving. Hiermee is weer eens duidelijk hoe je als ondernemer overgeleverd bent aan Google.

Waarom doet Google dit?

Google wil altijd zo actueel mogelijke informatie tonen. Google zegt deze automatische ingreep van de openingstijden te hebben gedaan op basis van data die ze via de overheid krijgen. Bepaalde bedrijven, zoals overheidsinstantie, horeca en scholen worden hierdoor automatisch als “Tijdelijk gesloten” aangemerkt. Helaas treft dit ook bedrijven of winkels die wel open zijn!

Wat kun je er aan doen?

Natuurlijk zijn we hier ingedoken. In je Google Mijn Bedrijf account kun je als bedrijf je gegevens beheren. Bij het inloggen in je Google mijn bedrijf account, kun je een “verzoek” indienen om deze status op te heffen en die zal vervolgens beoordeeld worden. Het lijkt er op dat je niet meteen de status kunt veranderen naar “geopend” ondanks dat Google dat aangeeft. Google geeft aan dat dit tot 3 dagen kan duren.

Al met al een vervelende situatie en kost je als winkelier in deze toch al moeilijke tijd nog meer omzet.

Wij helpen je graag!

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op.

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer *

    Website URL