Adwords is een zeer effectieve manier om verkeer naar uw website of webshop te genereren. Echter, het kan ook resulteren in één grote geldverspilling. Haalt u het maximale uit uw Google Adwords campagne?

Het opzetten van een Google Adwords campagne is niet heel moeilijk, maar als u er een succes van wilt maken, dan zult u bereid moeten zijn om er de benodigde tijd in te steken. Het is van belang om de campagnes goed te managen, zodat u de kosten per conversie optimaal krijgt en behoudt.

Tips bij het optimaliseren van uw Adwords campagne

Onderstaande tips zorgen ervoor dat uw campagne beter rendeert en u geen geld verspilt.

  1. Zet advertenties uit voor producten die u niet meer op voorraad heeft. Dit lijkt een simpele tip, maar toch wordt dit vaak vergeten.
  2. Gebruik niet te brede zoekwoorden als u net begint met adverteren. Begin met longtail zoekwoorden. Brede zoekwoorden zijn vaak veel duurder en erg concurrerend.
  3. Maak unieke advertenties die de aandacht trekken.
  4. Zorg ervoor dat de advertenties doorlinken naar de juiste relevante pagina. Zo voorkomt u een hoge bounce rate.
  5. Maak gebruik van uitsluitingszoekwoorden. U verlaagt zo de kosten en het rendement wordt verhoogd omdat alleen geïnteresseerden op uw advertentie zullen klikken.
  6. Maak de klant reis inzichtelijk. In welk deel van deze reis wilt u in beeld komen met uw advertenties? Speel daar op in bij de keuze van uw zoekwoorden.

Wilt u gaan adverteren via Google Adwords of wilt u graag advies of hulp bij uw huidige campagne? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.