Bent u bekend met Instagram? Instagram is een foto-app en is zonder meer het belangrijkste sociale platform van de laatste tijd. De app heeft met name een grote aantrekkingskracht op jongeren.

Instagram is eigendom van Facebook, maar is een zelfstandig social media platform. Op Instagram deel je vierkante foto’s of filmpjes met je volgers en de hele wereld. Je kunt je foto’s en filmpjes heel eenvoudig voorzien van een filter, waardoor ze een mooie uitstraling krijgen. Iedere dag delen miljoenen actieve gebruikers hun foto’s en video’s. Hoe kunt u uw bedrijf promoten via Instagram?

 1.  Identiteit
  Instagram is een perfect medium om te werken aan de identiteit van uw bedrijf. U kunt in principe alles delen als u wilt dat uw bedrijf daarmee wordt geassocieerd. Wees echter wel creatief met uw foto’s. Niemand wil een bedrijf volgen dat alleen suffe foto’s plaats van haar eigen producten of diensten. Ga met een creatieve wijze om met het maken en bewerken van de foto’s.
 1. Een kijkje achter de schermen
  Instagram is net als Facebook een goed kanaal om de doelgroep een kijkje achter de schermen te geven. Door een kijkje achter de schermen te geven vergroot u de loyaliteit van de doelgroep.
 1. Gebruik #hastags
  Instagram werkt op dezelfde manier als Twitter met hastags. Door gebruik te maken van hastags kunnen gebruikers gemakkelijk zoeken naar interessante content.
 1. Voeg een wedstrijdelement toe
  Een wedstrijd is een veelvoorkomende manier om de dialoog met de doelgroep aan te gaan en het aantal volgers te vergroten.
 1. Geef kortingscodes weg
  Het ontvangen van korting is een belangrijke reden voor mensen om een bedrijf of merk te blijven volgen op social media.

Wilt u meer weten over Instagram en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Vraag onze experts voor advies.