Komt jouw e-mail niet aan bij de ontvanger? Hostingpartijen zorgen er met behulp van een echtheid controle voor dat jij geen onveilige e-mails ontvangt.

Beveiligingssysteem van je e-mail

De zogenoemde SPF (Sender Policy Framework) beveiliging helpt voorkomen dat iedereen namens jouw e-mailadres e-mails kan versturen. Hoe werkt dit? Met deze SPF beveiliging kan de ontvanger de afzender controleren op echtheid. Als een e-mail verstuurd wordt via een mail server die niet bekend is in de SPF records gaan de alarm bellen rinkelen en belandt de e-mail in de SPAM. De server waarop jouw domeinnaam (jouwdomein.nl) wordt gehost, valideert derden om namens jouw organisatie e-mails te versturen.

Zonder SPF record belandt jouw e-mail in de spam!

Verstuur je e-mails via externe applicaties? Neem het op in je DNS records!

Gebruik je een administratief programma dat voor jou facturen verstuurt? Gebruik je Mailchimp om nieuwsbrieven voor jou te versturen? Dan moet dit wel door jouw hostingpartij gevalideerd worden om op een rechtmatige wijze e-mails te versturen met jouw domeinnaam.

In jouw DNS records neem je de SPF record op van partijen die jij autoriseert om te mailen vanuit jouw domeinnaam.

Wat gebeurt er als je niet middels SPF records aangeeft dat derden via jouw domeinnaam e-mails versturen? SPAM! Je e-mails worden door de ontvangende partij als onveilig beoordeeld en belanden in de spambox.  

Ontvang je geen e-mails?

De beveiliging werkt vanuit twee kanten, de verzender en de ontvanger. Mocht jij geen e-mails meer ontvangen van bepaalde personen/instanties dan betekent dat niet direct dat het probleem bij jou ligt. De partij die e-mails naar jou verstuurt kan zelf haar DNS-records verkeerd ingesteld hebben.

Meer informatie over het beveiligen van je e-mail tegen spam vind je in deze blog.

Wijzigingen doorvoeren?

Gebruik jij ook externe applicaties om e-mails te versturen, maar staan ze nog niet in de DNS-records? Als je een webhosting pakket van Interwijs hebt kan je inloggen bij DirectAdmin of mijn.interwijs.nl en eenvoudig zelf de DNS-records beheren.

Kom je er niet uit? Neem contact met ons op.

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer *

    Website URL