Op het moment worden er weer spookfacturen rondgestuurd door NL Domein Host.
LET OP: deze facturen zijn niet afkomstig van Interwijs. De factuur heeft niets met uw domeinregistratie te maken en wij adviseren u dan ook om deze factuur niet te betalen. Onderaan deze pagina ziet u een voorbeeld van een spookfactuur.

Wat doet NL Domein Host?

NL Domein Host verstuurt een factuur voor een zogenaamde geleverde dienst. Meestal gaat dit om een domeinnaamregistratie (het registreren van een .co of .info extentie gekoppeld aan uw huidige .nl domeinnaam). Wat u waarschijnlijk niet ziet is dat onderaan in de kleine lettertjes staat dat het om een offerte gaat. Hier staat de volgende tekst:

Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging. Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.

Wat moet u doen als u een factuur/offerte heeft ontvangen van NL Domein Host?

Betaal niet, want dan zit u vast aan een contract. U heeft geen enkele betalingsverplichting. Indien u een e-mail met een spookfactuur heeft ontvangen van NL Domein Host, dan adviseren wij u om dit te melden bij de www.fraudehelpdesk.nl.