let's encrypt certificaat
Steeds meer browsers geven een waarschuwing wanneer je een niet beveiligde website bezoekt. Je ontkomt er eigenlijk niet meer aan om een website met HTTPS te hebben. Om dit voor iedereen mogelijk te maken biedt Interwijs de gratis Let’s Encrypt SSL certificaten aan voor al haar klanten.

Let’s Encrypt SSL certificaten

Let’s Encrypt is een certificaatautoriteit die HTTPS als een standaard functionaliteit beschikbaar stelt. Dit doen ze door gratis SSL certificaten te leveren. Naast dat deze certificaten gratis zijn, zijn de Let’s Encrypt certificaten volledig geautomatiseerd. Nadat je het certificaat van je website hebt geconfigureerd, zal dit automatisch worden verlengd door DirectAdmin. Dit gebeurt elke 90 dagen.

Een beveiligde website

Websites, beginnend met https, maken gebruik van gecodeerde verbindingen en hebben een hangslot pictogram in de browsers. HTTPS, het veilige protocol voor het internet, beschermt je website door gecodeerde verbindingen te maken tussen de bezoekers en je website. Hierdoor wordt de privacy van de bezoekers, maar ook de gegevens die zij via het internet met je delen beveiligd. SSL certificaten lossen natuurlijk maar een deel van de puzzel op, maar zijn al sinds het jaar 1996 een rotsvaste manier om de verbinding tussen je website en de bezoeker te beveiligen.

Vergeet de AVG niet!

Er is natuurlijk ook veel commotie ontstaan rond de nieuwe wetgeving genaamd AVG. Middels dit SSL certificaat toon je deels ook aan dat je website conform de wetgeving is. Volgens de nieuwe wetgeving moet je kunnen aantonen dat de beveiliging van je website op orde is. Dit betekent dat je website beschikt over:

  • een beveiligde verbinding (SSL certificaat)
  • software die up-to-date is
  • een cookiemelding (afhankelijk van de soort cookies)
  • een privacyverklaring

Lees meer over de AVG en de consequenties voor jouw website of webshop.

Beter voor je SEO (vindbaarheid)

Door HTTPS in te schakelen, ook met gratis Let’s Encrypt SSL certificaten, kun je ook betere Google zoekmachine ranking verwachten. Google waardeert websites met HTTPS beter dan websites zonder. Hiernaast heeft het ook invloed op de conversiepercentage van je website. Voordelen zijn:

  1. Encryptie: je gegevens zijn veilig gecodeerd zodat deze niet door derden kunnen worden gelezen.
  2. Verificatie: de bezoeker weet dat de website, die hij-zij bezoekt, een vertrouwde partij is.

Melding van betrouwbaarheid in Chrome, Firefox en andere browsers

gratis let's encrypt ssl certificaat

De melding dat een website niet betrouwbaar is, wordt weergegeven in de nieuwste versies van browsers als een SSL certificaat ontbreekt. Tot voor kort kreeg een bezoeker alleen een melding dat een website betrouwbaar is als er een SSL certificaat actief was voor de betreffende website. In de nieuwe situatie krijgen bezoekers juist een waarschuwing als dit certificaat ontbreekt. Een SSL certificaat wordt dus steeds belangrijker.

Begin vandaag nog

Hoe je de gratis certificaten van Let’s Encrypt voor jouw website(s) zelf kunt installeren, kun je lezen in onze FAQ over de installatie van Let’s Encrypt certificaten. Als je een SSL certificaat hebt ingesteld in DirectAdmin, zoals bijvoorbeeld een Let’s Encrypt certificaat, dan kun je je website op HTTPS aanmaken. Verder leggen we je uit hoe je een nieuwe website kunt aanmaken op HTTPS en hoe je een bestaande website naar HTTPS kunt omzetten. Naast de Let’s Encrypt SSL certificaten, zijn er ook verschillende betaalde SSL certificaten. Wij helpen je graag met het selecteren van het juiste SSL certificaat.