U heeft een prachtige website of webshop gebouwd of laten bouwen die technisch goed in elkaar zit en gebruiksvriendelijk is. Laat de bezoekers maar komen! Maar vergeet u niet iets?

Goede content

Vaak wordt het belang van goede content onderschat. In de ontwerp- en ontwikkelfase van een website wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp van de website. Zeer zeker terecht, want dit is het eerste wat een bezoeker laat beslissen om te blijven of weg te gaan. Ook moet de structuur van de website gebruiksvriendelijk zijn zodat de bezoeker vindt wat hij zoekt. Maar dan komt de content om de hoek kijken…

Een mooie website moet een verhaal vertellen, uw verhaal. U wilt uw bezoeker overtuigen om te kiezen voor uw diensten of producten. En dat kan alleen met content. Content zonder spel- of stijlfouten, aangevuld met het juiste beeldmateriaal.
U heeft maar enkele seconden de tijd om uw bezoeker vast te houden! Heeft uw website niet de juiste content? Dan is de kans groot dat u de bezoeker kwijtraakt en het heeft ook een negatief effect op de vindbaarheid van de website.

Hoe goede content schrijven?

We geven u een aantal tips om uw website van de juiste content te voorzien:

  • Ken uw doelgroep en zorg dat u weet wat de doelgroep zoekt.
  • Zorg voor voldoende tekst met relevante zoekwoorden.
  • Zorg voor een duidelijke structuur in de tekst. Hiermee verhoogt u de leesbaarheid van de tekst.
  • Let op uw schrijfwijze. Een actieve schrijfwijze is prettiger om te lezen.
  • Let op spel- en schrijffouten.
  • Zorg voor interne links in de tekst, maar overdrijf niet.
  • Wissel tekst af met ondersteunend beeldmateriaal.
  • Houd de bezoeker in gedachten, niet de zoekmachine.

Het schrijven van goede teksten die ook nog eens zoekmachinevriendelijk zijn, daar gaat een belangrijk proces aan vooraf. Wilt u graag teksten die uw bezoeker aanspreken, uw producten en/of diensten duidelijk weergeven en zoekmachinevriendelijk zijn? Wij kunnen u daarbij helpen.  Neem vrijblijvend contact met ons op.