U heeft een prachtige website of webshop gebouwd of laten bouwen die technisch goed in elkaar zit en gebruiksvriendelijk is. Laat de bezoekers maar komen! Maar vergeet u niet iets?

Goede content

Vaak wordt het belang van goede content onderschat. In de ontwerp- en ontwikkelfase van een website wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp van de website.¬†Zeer zeker terecht, want dit¬†is het eerste wat een bezoeker laat beslissen om te blijven of weg te gaan. Ook moet de structuur van de website gebruiksvriendelijk zijn¬†zodat de bezoeker vindt wat hij zoekt. Maar dan komt de content om de hoek kijken…

Een mooie website moet een verhaal vertellen, uw verhaal. U wilt uw bezoeker overtuigen om te kiezen voor uw diensten of producten. En dat kan alleen met content. Content zonder spel- of stijlfouten, aangevuld met het juiste beeldmateriaal.
U heeft maar enkele seconden de tijd om uw bezoeker vast te houden! Heeft uw website niet de juiste content? Dan is de kans groot dat u de bezoeker kwijtraakt en het heeft ook een negatief effect op de vindbaarheid van de website.

Hoe goede content schrijven?

We geven u een aantal tips om uw website van de juiste content te voorzien:

  • Ken uw doelgroep en zorg dat u weet wat de doelgroep zoekt.
  • Zorg voor voldoende tekst met relevante zoekwoorden.
  • Zorg voor een duidelijke structuur in de tekst. Hiermee verhoogt u de leesbaarheid van de tekst.
  • Let op uw schrijfwijze. Een actieve schrijfwijze is prettiger om te lezen.
  • Let op spel- en schrijffouten.
  • Zorg voor interne links in de tekst, maar overdrijf niet.
  • Wissel tekst af met ondersteunend beeldmateriaal.
  • Houd de bezoeker in gedachten, niet¬†de zoekmachine.

Het schrijven van goede teksten die ook nog eens zoekmachinevriendelijk zijn, daar gaat een belangrijk proces aan vooraf. Wilt u graag teksten die uw bezoeker aanspreken, uw producten en/of diensten duidelijk weergeven en zoekmachinevriendelijk zijn? Wij kunnen u daarbij helpen.  Neem vrijblijvend contact met ons op.