0522 24 36 66
Menu

Voorkom de melding dat uw website onveilig is

/Voorkom de melding dat uw website onveilig is

Als u een website bezoekt, krijgt u steeds vaker een waarschuwing te zien dat de website niet veilig is. Dit kunt u bij uw eigen website of webshop voorkomen door een SSL certificaat aan te vragen.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Het certificaat toont aan dat gegevens veilig en versleuteld worden verzonden. Een SSL certificaat wordt alleen verstrekt aan websites die zijn getoetst en dus betrouwbaar zijn. Een SSL certificaat is met name belangrijk als de website pagina’s bevat waarop persoonsgegevens of betaalgegevens worden ingevuld.

Melding betrouwbaarheid in Chrome en Firefox

De melding dat een website niet betrouwbaar is wordt weergegeven in de nieuwste versies van Chrome en Firefox als een SSL certificaat ontbreekt. Dit zijn de browsers die in Nederland het meest gebruikt worden.

Tot voor kort kreeg een bezoeker alleen een melding dat een website betrouwbaar is als er een SSL certificaat actief was voor de betreffende website. In de nieuwe situatie krijgen bezoekers juist een waarschuwing als dit certificaat ontbreekt. Een SSL-certificaat wordt dus steeds belangrijker.

Waarom een SSL certificaat?

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor. Cybercriminelen zijn online opzoek naar persoonlijke gegevens of inlogcodes. Met deze gegevens proberen zij producten aan te schaffen of gaan zij andere financiële verplichtingen aan op naam van een ander. Hiervoor maken zij bijvoorbeeld websites die betrouwbaar lijken, maar dit niet zijn. Een SSL certificaat toont aan dat een website zorgvuldig met gegevens omgaat.

Hoe herken ik websites met een SSL certificaat?

Websites en webshops die werken met een SSL certificaat zijn te herkennen aan hun url dat begint met “https” in plaats van “http”. bovendien verschijnt er in sommige browsers een gesloten hangslotje in het groen naast de url, zoals hieronder te zien is:

SSL certificaat selecteren

Interwijs helpt u graag bij het selecteren van het juiste SSL certificaat. Bekijk hier meer over SSL certificaten of:

belons

0522 – 24 36 66

 

2017-08-09T16:40:14+00:00 13 maart 2017|