Helaas komt dit nog te vaak voor. Zo vaak zelfs dat we onze relaties middels dit bericht nogmaals willen waarschuwen.

Verkooptruc met domeinnaamextensies

De meeste domeinnaamfraudes beginnen met een e-mail, maar er zijn ook partijen die dapper genoeg zijn om je telefonisch te benaderen. Als bedrijfseigenaar word je telefonisch of per e-mail benaderd door een bedrijf dat zich zogenaamd bezighoudt met het controleren en registreren van domeinen. Ze hebben gezien dat jij de eigenaar bent van bijvoorbeeld www.bedrijfsnaam.nl domein. Ze willen je waarschuwen dat een ander bedrijf jouw domeinnaam met een andere domeinextensie probeert te registreren. Dit kan een .COM .EU .EDU etc. zijn.

Gelukkig heb je hier met een professioneel bedrijf te maken en ze zijn bereid je een paar dagen beslissingstijd te gunnen. Je mag dan overwegen of je dit domein met de desbetreffende domeinextensie wilt overnemen, want jij schijnt een ‘eerste registratierecht’ te hebben.

Als je aangeeft de .COM, .EU of welke extensie dan ook voor vijf à tien jaar te willen registreren, kan dit snel geregeld worden. De kosten? 30 euro per jaar alstublieft, vooraf te betalen, BTW niet inbegrepen.

Trap hier alsjeblieft niet in!

Oplichting met domeinnamen

De intentie van zo’n oplichter is dat je ongelofelijke prijzen voor de nog te reserveren domeinnaamextensies betaalt die je waarschijnlijk niet nodig hebt of zelfs niet wilt hebben.

Ben je onlangs benaderd door een partij die zogenaamd een ‘’klant’’ heeft die jouw domeinnaam met een andere toevoeging wil registreren? Ga vooral niet in op de betaling. Heb je dat wel gedaan? Op fraudemeldpunt.nl kun je hier een melding van maken.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen en de domeinnaam registreren? Registreer deze voordelig bij Interwijs.