Op het moment worden er weer spookfacturen rondgestuurd. Nu is het bedrijf ‘DNS SERVICE NL’ bezig met het versturen van deze spookfacturen.

LET OP: deze facturen zijn niet afkomstig van Interwijs. De factuur heeft niets met jouw domeinregistratie(s) te maken en wij adviseren je dan ook om deze factuur niet te betalen. Onderaan deze pagina zie je een voorbeeld van zo’n spookfactuur.

Wat doet DNS SERVICE NL?

DNS SERVICE NL verstuurt een factuur voor een zogenaamde geleverde dienst. In werkelijkheid biedt het bureau een domeinnaam voor je te registreren. Meestal gaat dit om een domeinnaamregistratie (het registreren van een .co of .info extensie gekoppeld aan jouw huidige .nl domeinnaam). Je ziet dit onderaan in de kleine lettertjes. Hier staat de volgende tekst:

Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging. Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.

Wat nu?

Betaal deze nep facturen zeker niet, want door te betalen zit je vast aan de diensten van dit bureau. Je hebt dus geen enkele betalingsverplichting. Indien je een e-mail met een spookfactuur van DNS SERVICE NL hebt ontvangen, adviseren wij je om dit te melden op www.fraudehelpdesk.nl.

Voorbeeld van een nep factuur

DNS SERVICE NL