Een websitebezoeker krijgt na het invullen van een formulier, het maken van een afspraak of een webshopbestelling geen bevestiging binnen, of deze belandt in de de spam? Dan komt dat omdat spamfilters steeds strenger worden.

WordPress maakt gebruik van de PHP-mailfunctie om e-mails te versturen. Dit kan echter problemen met de aflevering veroorzaken bij grote mailproviders zoals Microsoft (365, Hotmail, Live.com) Yahoo en Gmail. Deze filteren steeds strenger om gebruikers te beschermen tegen spam en schadelijke berichten. Helaas wordt hierbij soms te rigoureus gehandeld, waardoor jouw e-mail of nieuwsbrief in het spamfilter belandt of zelfs helemaal niet aankomt.

WP Mail SMTP plugin

Meestal verstuurt WordPress de e-mail vanaf de webserver waar je website op staat. Met WP Mail SMTP help je de problemen met e-mails versturen uit WordPress op te lossen door gebruik te maken van onze dienst Uitgaande e-mailserver (SMTP – Simple Mail Transfer Protocol). Dit verzekert een betrouwbare aflevering van e-mails en vermindert het risico dat ze als spam worden geïdentificeerd.

Je kunt eenvoudig zelf de e-mailafhandeling van WordPress configureren met behulp van de ‘WP Mail SMTP’-plugin. Vind op onze FAQ-pagina hoe dit werkt en de stappen om dit zelf in te stellen.

WP Mail SMTP is gratis en heeft alles wat je nodig hebt om je WordPress e-mails betrouwbaar te verzenden! Door gebruik te maken van deze plugin gaat de website inloggen op je e-mailaccount en de e-mail versturen vanaf de server waar je e-mail staat. Met de betaalde versie WP Mail SMTP Pro ontgrendel je extra krachtige mogelijkheden, waaronder e-mail logging, geavanceerde rapportage en statistieken voor e-mail, back-upverbindingen, e-mailwaarschuwingen, intelligente conditionele routering en tal van andere functies.

Kom je er niet uit? We helpen je graag!