Ben jij bezig met het schrijven van teksten voor je website of webshop? Dan ben je vast geïnteresseerd in hoe je ervoor kunt zorgen dat je hogere posities behaalt in Google.

Richt je op je bezoekers en niet op Google.

Om hoger in Google te verschijnen, heb je de juiste SEO-teksten nodig. Als je goede SEO-teksten wilt schrijven, moet je je voornamelijk richten op je bezoekers en niet zozeer op Google. Dit lijkt misschien vreemd, maar Google waardeert waardevolle content voor de bezoeker meer dan teksten die vol staan met zoekwoorden. Google streeft ernaar haar bezoekers de beste zoekresultaten te bieden. De vuistregel is: als de tekst wordt gewaardeerd door je lezers, zal die waardering ook door Google worden opgemerkt. Google kijkt namelijk niet alleen naar de inhoud van de pagina, maar ook naar andere factoren zoals de bouncerate en sessieduur.

Waar moet je op letten bij het schrijven van goede SEO teksten?

Hieronder staat kort samengevat waar je op moet letten als je hoger wilt scoren in Google:

  • Stap in de schoenen van je doelgroep. Wat willen ze graag lezen?
  • Schrijf unieke waardevolle content.
  • Zorg voor een logische pagina-indeling.
  • Gebruik een zoekwoord niet te vaak op een pagina, maar maak gebruik van synoniemen.
  • Gebruik opvallende titels, verleid je bezoekers om te klikken.
  • Wissel je verhaal af met woorden en afbeeldingen.

Wil je weten hoe je de kwaliteit van je teksten kunt verbeteren of ben je geïnteresseerd in meer informatie over zoekmachineoptimalisatie? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.