5 Tips om je WordPress website te versnellen

WordPress websites versnellen is niet zo lastig als je denkt. Het is een van de meest populaire Content Management Systemen. Miljoenen mensen gebruiken WordPress om hun persoonlijke en zakelijke websites te beheren. Toch komt er wat meer bij kijken dan alleen het ontwerpen en online publiceren. Als je verkeerd begint, kan het heel lastig zijn om dit later te veranderen.

Als je niet tevreden bent met je huidige bounce-percentage en je je afvraagt waarom jouw conversiepercentage aan de lage kant is, dan is de snelheid van de website vaak de boosdoener. Een lange laadtijd kost geld. Gelukkig zijn er een aantal manieren om makkelijk je website te verbeteren, sneller te laten laden en de bezoekerservaringen te verhogen.

WordPress – Waarom jouw paginasnelheid belangrijk is!

Een slechte snelheidsscore kan jouw bedrijfsresultaten beïnvloeden! Klanten willen een moeiteloze en snelle ervaring; en hebben hoge verwachtingen! Denk er ook aan dat niet iedereen een high-speed glasvezel verbinding heeft. Jouw website zou geoptimaliseerd moeten worden om je bezoekers 24/7 van dienst te kunnen zijn, ongeacht hun verbindingssnelheid.

Hieronder vind je 5 eenvoudige manieren om je WordPress website te versnellen.

#1 – Een goede cache plugin

Het instellen van een goede cache plugin voor WordPress is zonder meer een van de eerste functionaliteiten die je zou moeten implementeren. Caching betekent in feite dat er een kopie van de pagina’s en berichten opgeslagen wordt. Deze worden standaard weergegeven aan de bezoekers van de website wanneer ze in eerste instantie op een pagina terechtkomen. Dit heeft als effect dat de verwerkingsbelasting op de server wordt verminderd. Er zijn een aantal van deze plugins op de markt en de meeste hebben een gratis Lite-versie.

Sommige plugins gaan zelfs een stap verder. W3 Total Cache en WP Super Cache kunnen bijvoorbeeld de HTML, de CSS en de JavaScript van jouw website verkleinen. Dit betekent dat de code van deze attributen herschreven wordt om ruimte te besparen. Hierdoor laadt je website sneller.

Het gebruik van een goede cache plugin kan jouw site op elke PageSpeed-test van ‘0’ naar 60+ brengen. Na de installatie van de plugins, kun je je website testen met Google PageSpeed. In het rapport dat uit deze test komt, vind je veel informatie over het verbeteren van jouw website prestaties en kun je gaan sleutelen aan de extra instellingen van de website.

#2 – Maak of optimaliseer web-specifieke afbeeldingen

Dit is een van de grootste oorzaken van onwijs lange laadtijden. Neem de tijd om jouw gewenste afbeeldingen in Photoshop tot een redelijke grootte bij te snijden, stel ze in op maximaal 72 dpi en upload ze. Zodra deze afbeeldingen op jouw website staan, moet je zorgen dat deze ook worden geoptimaliseerd. Hiervoor zijn diverse plugins beschikbaar. Een goed voorbeeld is de WP Smush plugin. Met deze plugin kun je de bestandsgrootte verkleinen, zonder het verlies van kwaliteit. Het gebruik van geoptimaliseerde afbeeldingen is een geweldige manier om de paginasnelheid van jouw WordPress website te verbeteren. Dit omdat de website geen extra inspanningen hoeft te leveren om de website per bezoeker opnieuw af te stemmen. Om de afbeeldingen nog beter te comprimeren (het aantal MB’s te verlagen) raden we je aan om één van de onderstaande tools te gebruiken;

#3 – Verwijder je Social Media-feed

Waarom heb je een Social Media-feed op je pagina? Je gebruikt je Social Media om mensen naar je website toe te sturen. Zodra een bezoeker van buitenaf je website bezoekt, dan wil je natuurlijk deze bezoeker zo lang mogelijk op de site houden. Je wilt deze bezoekers helemaal geen excuus geven om je website weer te verlaten. Vanuit het perspectief van PageSpeed sleept zo’n feed een lading zware afbeeldingen naar je website en verlamt het de snelheid. Het gebruik van dit soort widgets is zeker niet fout. Als je een hele actieve achterban hebt, dan kan dit natuurlijk van toegevoegde waarde zijn. Houd er wel rekening mee dat je website hierdoor iets trager wordt.

#4 – WordPress – Inactieve plugins

Het handige aan WordPress is dat je je website met meer functionaliteiten kunt uitbreiden. Dit doe je door het downloaden van plugins. Wanneer je een WordPress plugin installeert, komen de bestanden van de plugin op je server terecht. Hoewel inactieve plugins je website niet traag of trager maken, is het aan te raden om goed na te denken of je deze plugins wilt bewaren. De inactieve plugins doen in principe helemaal niets op je website, maar de bestanden blijven wel op je server. Het hebben van veel inactieve plugins kan ervoor zorgen dat je CMS-systeem trager wordt. Het systeem moet namelijk al deze plugins laden wanneer je inlogt. Een ander gevaar bij het hebben van inactieve plugins is dat deze vaak vergeten worden, en dus ook niet geüpdatet. Dit creëert een beveiligingsgevaar dat door kwaadwillenden kan worden misbruikt. Je website kan dus geïnfecteerd worden door het hebben van zo’n plugin.

#5 – Snellere hosting

Vaak denkt men het probleem op te lossen met snellere hosting. Echter is het te adviseren om de hierboven vermelde punten door te voeren alvorens een keuze te maken voor snellere hosting. Standaard hosting zou voor een gemiddelde WordPress website voldoende moeten zijn. Een snelle website brengt veel voordelen met zich mee. In eerste instantie zorgt dit voor positieve klantervaringen. Hierdoor blijven bezoekers langer op je website en is de kans groter dat ze ook converteren. Hiernaast neemt Google de snelheid van je website als een ranking factor mee bij de indexering van de website in de zoekresultaten. Echter stel je hogere eisen, heb je veel bezoekers of een uit de kluiten gewassen website, dan is speciale hosting een oplossing.

Kom je er niet uit?

Interwijs helpt je graag met het verbeteren van je website prestaties!

    Naam *

    E-mail *

    Telefoonnummer *

    Website URL