Trap niet in factuurfraude. Op het moment worden er weer spookfacturen rondgestuurd door een organisatie die zich ‘Web hosting Solutions 24’ noemt.

LET OP: deze facturen zijn niet afkomstig van Interwijs. De factuur heeft niets met de domeinregistratie te maken en wij adviseren je dan ook om deze factuur niet te betalen. Onderaan deze pagina zie je een voorbeeld van een spookfactuur van Web hosting Solutions 24.

Geen factuur, maar een offerte

Web hosting Solutions 24 verstuurt een nepfactuur voor een zogenaamde geleverde dienst. In dit geval gaat het om een domeinnaamregistratie (het registreren van een .co of .info extensie gekoppeld aan je huidige .nl domeinnaam). Wat je waarschijnlijk niet ziet is dat in de kleine lettertjes staat dat het om een offerte gaat. Hier staat de volgende tekst:

“Let op. Dit is een aanbod en er is geen verplichting tot betaling. Dit is geen factuur of rekening.”

Wat nu?

  • betaal de zogenaamde factuur niet
  • maak melding van de nepfactuur via de Fraudehelpdesk

Wij geven je graag een paar tips en adviezen:

  1. Als je twijfelt over de juistheid van een factuur, neem dan contact op met je leverancier. Verifieer of deze daadwerkelijk van hen afkomstig is en of de vermelde gegevens juist zijn.
  2. Neem de tijd om de facturen altijd grondig te controleren voordat je ze betaalt. Zorg ervoor dat de factuur een geldig factuuradres bevat, een duidelijke beschrijving van de geleverde goederen of diensten en dat het bedrag overeenkomt met wat je hebt besteld.
  3. Implementeer effectieve procedures binnen de organisatie om facturen en betalingen te verifiëren en te controleren. Dit kan onder andere inhouden dat meerdere personen betalingen goedkeuren en dat er strikte controle is tijdens het facturerings- en betalingsproces. Als je vermoedt dat er sprake is van fraude of illegale activiteiten, aarzel dan niet om dit te melden bij de autoriteiten, zoals de politie. Als je per ongeluk een betaling hebt gedaan en vermoedt dat er iets mis is, neem dan onmiddellijk contact op met je bank om te proberen de betaling te stoppen.
  4. Door alert te zijn en proactieve maatregelen te nemen, kun je het risico op fraude verminderen en jezelf en je bedrijf beschermen tegen financieel verlies.

Voorbeeld van een nep factuur Web hosting Solutions 24

 

 

Neem contact met ons op bij eventuele vragen of wanneer u twijfelt!