Voorkom misbruik van verouderde systemen!

PHP 7 zorgt voor betere snelheid, minder geheugengebruik en een nog betere foutafhandeling. PHP 7 is in een aantal aspecten fundamenteel anders dan de voorgangers, en dit brengt veel grote veranderingen met zich mee.

Upgrade naar PHP 7

PHP is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de meest gebruikte scripttaal. Content Management Systemen, afgekort CMS, zoals Magento, WordPress en Drupal werken dan ook vooral met PHP en het is haast niet meer weg te denken. In het verleden ondersteunden wij op onze hosting platformen PHP 5.3 t/m 5.5. Onlangs hebben wij onze platformen geüpgrade naar 7. Daarnaast ondersteunen wij PHP 5.6.

Heb je een abonnement voor technische ondersteuning en ondersteunt je applicatie PHP7? Dan zorgen wij dat dit wordt uitgevoerd.

Waarom een upgrade naar PHP 7?

PHP versies 5.3 tot en met 5.5 worden uitgefaseerd. Het is daarom ons advies om te zorgen dat jouw website of webshop geüpgrade wordt naar PHP 7.

Oude PHP versies welke niet meer ondersteund worden, worden steeds onveiliger. Dit creëert niet alleen kansen voor hackers om allerlei kwaadaardige software te installeren op jouw website of webshop, maar zorgt er ook voor dat jouw website of webshop op het gebied van prestatie minder goed scoort, denk aan de snelheid van jouw website. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan is het raadzaam om deze platformen up-to-date te houden. Dit is om veiligheid, continuïteit en betere website prestaties te kunnen garanderen. Het is ten slotte van toegevoegde waarde wanneer jouw website niet alleen veiliger is, maar ook in kortere tijd meer requests verwerkt.

Hieronder enkele verbeterpunten van de PHP-upgrades:

  • Verbeterde snelheid
  • Meer stabiliteit
  • Betere foutafhandeling
  • Minder geheugenverbruik
  • Meer veiligheid

Let op: PHP 5 ontvangt sinds 10 Juli 2016 geen veiligheidsupdates meer. Het is nog wel bruikbaar, maar ons advies is om het over te zetten naar PHP 5.6 of PHP 7.

Voordat je aan de slag gaat met het upgraden van jouw PHP naar PHP 7 moeten wij je meedelen dat er een kans bestaat dat sommige applicaties en plugins op WordPress, Magento en andere CMS systemen nog niet aangepast zijn voor PHP 7. Hierdoor kunnen deze plugins en applicaties stoppen met werken. Daarom blijven wij voorlopig ook PHP 5.6 ondersteunen. Dus voordat je aan de slag gaat met het upgraden naar PHP 7, zou het verstandig zijn om te zorgen dat je eerst de compatibiliteit van de door jou gebruikte applicaties en plugins controleert.

Hulp nodig?

Meer informatie over het wijzigen van jouw PHP-versie en de veelgestelde vragen vind je hieronder.

FAQ