We hebben lang gewacht op de launch van Magento 2.0. In november 2015 was het zover, de definitieve release van Magento 2.0 werd vrijgegeven. Inmiddels kunnen we u meer vertellen over dit vernieuwde systeem. Er zijn veel veranderingen ten opzichte van eerdere versies. Wat is er veranderd? En wanneer kunt u het beste overstappen op Magento 2.0?

De belangrijkste veranderingen

Responsive design
Het basisthema van Magento 2.0 is volledig responsive. Hierdoor is uw webshop optimaal zichtbaar en gebruiksvriendelijk op ieder apparaat, van desktop tot smartphone.

Veiliger
De bestandsstructuur van Magento 2.0 is aangepast en daarom extra veilig. Hierdoor is uw webshop nog beter beveiligd tegen misbruik.

Sneller
U weet als geen ander dat snelheid heel belangrijk is voor de prestaties en omzet van uw webshop. Magento 2.0 bevat minder code dan de vorige versie. Samen met de geïntegreerde cachingstechnieken en de integratie van Varnish (minder serverbelasting) zorgt dit voor een optimale performance.

Nieuwe techniek
De nieuwste technieken worden ondersteund in Magento 2.0 (voor de techneuten: PHP 5.5, CSS3, HTML5, jQuery). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een vernieuwde slimme bestandsstructuur. Technische en visuele aanpassingen zijn hierdoor sneller en gemakkelijker door te voeren. Tevens bieden de nieuwe technieken vele nieuwe (grafische) mogelijkheden.

Testen
Magento 2.0 biedt de mogelijkheid om een performance test uit te voeren. Hierdoor krijgt u inzicht in de verbeterpunten van uw webshop. Tevens kunnen wij los gaan met diverse eigen tests, zodat we er zeker van zijn dat uw webshop optimaal draait als we uw webshop live zetten.

Gebruiksvriendelijker voor webshop eigenaren
Leuk, al die technische hoogstandjes. Maar wat gaat u als webshopeigenaar merken van Magento 2.0? Het toevoegen en aanpassen van nieuwe producten is eenvoudiger en gebruiksvriendelijker geworden. Daarnaast kunt u heel eenvoudig door middel van ‘drag and drop’ het thema aanpassen. U bent hierdoor minder afhankelijk van ons.

De voordelen van Magento 2.0 kort samengevat

 • Uw bezoekers hebben een optimale ervaring op alle apparaten.
 • Uw webshop is beter beveiligd tegen misbruik.
 • U kunt gemakkelijker producten beheren en visuele aanpassingen doen.
 • Uw webshop is sneller.
 • U kunt uw webshop uitgebreid (laten) testen.

Dat klinkt allemaal als muziek in de oren. Als u dit hoort wilt u natuurlijk direct overstappen naar Magento 2.0. Maar is dat mogelijk en verstandig?

Wanneer overstappen op Magento 2.0

Overstappen is de moeite waard. Het systeem is sneller, gebruiksvriendelijker en veiliger. Maar zoals u echter heeft gelezen werkt Magento 2.0 op een geheel andere manier dan de voorgaande versies. U moet er rekening mee houden dat veel modules en koppelingen (verzending, betaling, backoffice) waar u gebruik van maakt nog niet beschikbaar zijn voor Magento 2.0. Uiteraard zullen deze modules en koppelingen door de desbetreffende partijen aangepast worden zodat ze geschikt zijn. Echter kan dit enige tijd duren en zult u daar rekening mee moeten houden.

Bang dat u nu achterloopt en uw webshop niet meer stabiel en veilig is?
Als u gebruikmaakt van Magento 1.9 hoeft u niet bang te zijn dat uw webshop niet meer optimaal is. Magento heeft namelijk aangegeven dat er nog drie jaar support wordt gegeven op versie 1.9. Updates en verbeteringen zullen in die tijd nog aangeboden worden.

Hoeveel (tijd) kost een migratie?
Wij kunnen u helaas niet direct vertellen wat het kost om over te stappen. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Als u bijvoorbeeld veel maatwerk in uw webshop heeft zitten en gebruikmaakt van veel plug-ins kost het meer inspanning om dit over te zetten in het nieuwe systeem. Uiteraard adviseren wij u graag bij het overzetten van Magento webshop en kunnen wij op basis van uw huidige webshop een indicatie geven van de benodigde tijd en kosten.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoonnummer *

  Website URL