Volgens de wet bescherming persoonsgegevens (wpb)  zijn eigenaren van websites en webshops verplicht om de persoonsgegevens van hun bezoekers te beveiligen. Het gaat dan bijvoorbeeld om gegevens die de bezoeker via de website verstuurt bij een aankoop, financiële transactie of contactformulier.

Waarom is het beveiligen van persoonsgegevens verplicht?

Misbruik van persoonsgegevens via internet komt erg veel voor. Cibercriminelen proberen op allerlei manieren om persoonlijke gegevens of inlogcodes in hun bezit te krijgen. Zij gaan met deze gegevens aan de slag en kunnen in de ergste gevallen producten aankopen of financiële verplichtingen aangaan op naam van een ander.

De manier waarop zij veelal gegevens verzamelen is door websites (na) te maken die betrouwbaar lijken, maar dit niet zijn.

Hoe beveilig ik persoonsgegevens van mijn bezoekers?

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert om gebruik te maken van een SSL certificaat. Een SSL certificaat wordt alleen verstrekt aan betrouwbare websites. Het certificaat toont aan  dat gegevens veilig en versleuteld worden verzonden. Websites en webshops die werken met een SSL certificaat zijn te herkennen aan hun url dat begint met “https” in plaats van “http”.

SSL certificaat aanvragen?

Interwijs helpt u graag bij het aanvragen van een SSL certificaat. Bekijk hier meer over SSL certificaten of:

belons

0522 – 24 36 66