Whatsapp Business logo

Je kent WhatsApp vast en zeker. Het is haast niet meer weg te denken uit onze communicatie, want maar liefst 11,9 miljoen Nederlanders maken hier gebruik van. We versturen met z’n allen niet alleen persoonlijke appjes, maar ook zakelijk wordt hier steeds vaker gebruik van gemaakt.

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van de laagdrempelige manier van contact. Dit hebben de ontwikkelaars van WhatsApp ook gemerkt en daarom, ongeveer een jaar geleden, werd WhatsApp Business voor de Android-toestellen beschikbaar gesteld. Nu kunnen de IOS gebruikers hier ook gebruik van maken. De iPhone app was al in een aantal landen beschikbaar en nu ook in Nederland.

Het verschil tussen WhatsApp Messenger en WhatsApp Business

Een van de voordelen van WhatsApp voor bedrijven is dat je het kunt gebruiken met een vast nummer. Op deze manier kun je dus één telefoonnummer op je website publiceren, maar zowel telefonisch als via WhatsApp bereikbaar zijn.

Naast altijd en overal bereikbaar te zijn, kun je je profiel ook van nuttige informatie voorzien. Als je het wenst, kun je ook automatische antwoorden instellen en de gesprekken/chats labelen. De app kan net als WhatsApp messenger aan één smartphone, één telefoonnummer worden gekoppeld. Je kunt dus niet met het hele bedrijf WhatsApp Business op één telefoonnummer registreren. Collega’s kunnen wel een tweede app openen door de desktop applicatie op de computer te installeren of WhatsApp Web in een internetbrowser te openen.

De voordelen van de App op een rijtje

  1. WhatsApp Business is te koppelen aan een vast telefoonnummer
  2. Je kunt je profiel van extra informatie voorzien
  3. Automatische antwoorden instellen is zo gedaan
  4. Afkortingen voor snelle antwoorden
  5. Afwezigheidsmelding
  6. Chats labelen
  7. Chats vastpinnen
  8. WhatsApp op je computer gebruiken
  9. Click to chat