Wat is een SSL certificaat?

SSL (Secure Socket Layer) zorgt ervoor dat informatie wordt verstuurd via een beveiligde verbinding. Hierdoor is het niet mogelijk dat vertrouwelijke informatie wordt onderschept door derden. Het internetadres (URL) van een website die beveiligd is met een SSL certificaat begint met https, bovendien verschijnt er in sommige browsers een gesloten hangslotje. Middels een SSL certificaat kan men zien dat de verbinding versleuteld en vertrouwd is. Bij bepaalde type certificaten wordt ook de houder en optioneel een groene balk getoond.

De voordelen van een SSL certificaat

  • Beveiligde betalingen

  • Persoonsgegevens zijn beveiligd

  • Maximale veiligheid voor eindgebruikers

  • Betrouwbare uitstraling

  • Hogere classificering door Google

Waarom een beveiligde verbinding (SSL)?

Je ontkomt er eigenlijk niet meer aan om een website met SSL te hebben. Steeds meer browsers geven een waarschuwingsmelding wanneer je een website zonder SSL bezoekt. 99% van je bezoekers zal afhaken op het moment dat ze zo’n veiligheidswaarschuwing zien.

Daarnaast is het volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verplicht om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen.

De AVG vervangt per 25- mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL certificaat. Er is sprake van verzenden van persoonsgegevens bij een bestelling op je webshop, maar ook wanneer je gebruik maakt van een contactformulier op je website.
Als alle pagina’s van een website of webshop met een SSL certificaat zijn beveiligd, beloont Google dit met een hogere classificering. Met andere woorden: dit kan bijdragen aan een hogere positie in Google.
Daarnaast geeft het gebruik van een SSL certificaat je website een professionele en betrouwbare uitstraling.

Betrouwbare uitstraling verder vergroten

Als je een SSL certificaat hebt, mag je ook een speciale afbeelding van de certificaatuitgever op jouw website plaatsen. Dit wordt een Site Seal genoemd en wordt gebruikt om betrouwbare uitstraling verder te vergroten. Er bestaan static Site Seal en dynamic Site Seal. Een static Site Seal is een afbeelding die niet aanklikbaar is. Bij een dynamic Site Seal is de afbeelding aan te klikken om de certificaatgegevens te bekijken. Bij deze gegevens staat meer informatie over jouw bedrijf en wat het certificaat inhoudt. Hieronder vind je een voorbeeld van een Site Seal:

Welk SSL certificaat is voor mijn situatie de beste keuze?

Interwijs biedt het gratis SSL certificaat van Let’s Encrypt. Het SSL certificaat van Let’s Encrypt voldoet aan de veiligheidseisen. Er vindt geen domein of bedrijfsvalidatie plaats waardoor het certificaat snel en eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Daarnaast wordt het certificaat automatisch verlengd. Wanneer het certificaat eenmaal geïnstalleerd is, heb je hier verder geen omkijken naar.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een certificaat met validatie dan bieden wij ook betaalde SSL certificaten van GeoTrust.

Let's Encrypt

GeoTrust is leider op het gebied van identiteit verificatie en netwerkbeveiliging voor e-business. Daarnaast hebben de producten van GeoTrust een goede prijs/kwaliteit verhouding. Certificaten van GeoTrust worden niet automatisch verlengd. Ieder jaar (of twee jaar, afhankelijk van de gekozen periode) moet het certificaat vernieuwd worden. Aangezien er per situatie verschillende gradaties in veiligheid nodig zijn, bieden wij verschillende SSL certificaten.

GeoTrust

1. Domein validatie – certificaat zonder bedrijfsgegevens Geschikt voor niet-commerciële websites. De validatie vindt plaats op basis van domeinnaam.

2. Organisatie validatie – certificaat met bedrijfsgegevens Geschikt voor bedrijven, ZZP’ers en stichtingen. Naast de domein validatie worden ook de bedrijfsgegevens geverifieerd.

3. Uitgebreide validatie – certificaat met bedrijfsgegevens en groene balk Geschikt voor webshops en commerciële websites. Dit certificaat voldoet aan strenge richtlijnen. De groene balk zorgt voor extra vertrouwen.

Je kunt er voor kiezen om een SSL certificaat aan te vragen voor een enkele domeinnaam of voor meerdere domeinnamen.

1. Standaard Deze optie is geldig voor een enkele domeinnaam. Zowel je domein met ‘www’ als zonder ‘www’ is beveiligd.
2. Multi domein Deze optie is geldig voor meerdere domeinnamen. Je domeinnamen die op hetzelfde IP adres staan worden beveiligd.
3. Wildcard certificaat Deze optie is geldig voor een onbeperkt aantal subdomeinen. Alle subdomeinen van een domeinnaam worden beveiligd.

Een SSL certificaat kan voor meerdere jaren aangevraagd worden. De prijs per jaar blijft gelijk maar u bespaart op de installatiekosten. De gehele periode wordt wel vooraf in één keer gefactureerd.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Zelf aan de slag

Start met je eigen website of webshop. Als je een domeinnaam vastlegt, helpen we je snel op weg met de beste gratis software.

Website of webshop laten maken

Behaal je online doelstellingen en bespaar tijd, inspanning en geld. Laat Interwijs een website of webshop voor je maken die werkt voor jou.