Dit item behandelt alleen het ontvangen van e-mail op uw Apple iPad. Heeft u een eigen e-mail server ( bijvoorbeeld Microsoft Exchange ) raadpleeg dan uw systeembeheerder. Interwijs ontvangt alleen e-mail voor uw e-mail adres bij Interwijs. Versturen van e-mail gaat via uw Internet provider. Bijvoorbeeld Ziggo of KPN.

Apple iPad e-mail assistant

Op onderstaande webpagina wordt uitgelegd hoe u e-mail kunt ontvangen op uw iPad: http://www.apple.com/nl/support/ipad/assistant/mail/

Wat heb ik nodig om e-mail te kunnen ontvangen?

Om e-mail te kunnen ontvangen heeft u drie dingen nodig. Het adres van de e-mail server en een gebruikersnaam en wachtwoord voor het e-mail adres. Stel uw domeinnaam is “voorbeeld.nl” en u wilt e-mail ontvangen op uw iPad van het e-mail adres “”. Dan heeft u de volgende gegevens nodig:

  • Het adres van de inkomende mailserver, dit is mail.uwdomein.nl (bijvoorbeeld mail.interwijs.nl)
  • De gebruikersnaam, dit is hetzelfde als het e-mail adres bijvoorbeeld:
  • Het wachtwoord

POP3 en IMAP

Tijdens het instellen van de e-mail zult u waarschijnlijk de termen POP3 en IMAP tegenkomen. POP3 en IMAP zijn verschillende methodes om e-mail op te halen. Het grote verschil is dat POP3 e-mail van de e-mail server haalt en IMAP niet. Meer informatie vindt u op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Post_Office_Protocol

Versturen van e-mail gaat via uw Internet provider

U dient dan het adres van de uitgaande e-mail server in te stellen. Dit is meestal smtp.uwprovider.nl of mail.uwprovider.nl (uwprovider.nl vervangt u door bijvoorbeeld ziggo.nl of kpnmail.nl). Enkele voorbeelden zijn smtp.ziggo.nl of smtp.kpnmail.nl. Soms is aanmelden verplicht. U heeft dan een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om e-mail te kunnen verzenden.

Tablet instellingen

Hieronder staat een schermafbeelding van een iPad. Te zien zijn de belangrijkste instellingen om e-mail te kunnen ontvangen en verzenden.

 

ipad-mail

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?

Gerelateerde artikelen