Je kan met Installatron eenvoudig een geïnstalleerde applicatie (die elders wordt gehost) importeren naar je Interwijs webhosting. We hebben het dan over applicaties zoals WordPress, Joomla, Prestashop of één van de andere applicaties die wordt ondersteund door Installatron.

Je dient eerst in te loggen op DirectAdmin.

 1. Klik in DirectAdmin bij Advanced Features op Installatron Applications Installer. (Afb. 1)

  Afbeelding 1

 2. Klik vervolgens op de Applicatie die je wilt importeren, bijvoorbeeld WordPress (Afb. 2)

  Afbeelding 2

 3. In de applicatiepagina zie je rechtsboven een knop staan genaamd Install this application. Druk daar niet op, maar op de de drie liggende streepjes achter de knop en klik op import existing install (Afb. 3)

  Afbeelding 3

 4. Klik in het volgende scherm bij de kolom From different account op Continue (Afb. 4). Mocht je al een bestaande WordPress installatie op je hosting hebben staan klik dan bij ‘From this account’ op ‘Continue’.

  Afbeelding 4

 5. Vul vervolgens bij Source de gegevens in van de huidige webhosting waar de applicatie is geïnstalleerd. Let goed op dat je bij Path de juiste directory opgeeft, de directory waar de website bestanden in staan.
 6. Selecteer bij Destination het domein waar je de website heen wilt importeren. Omdat een SSL certificaat tegenwoordig een must is, kun je hier het beste een domein selecteren beginnende met https://. Lees meer over het installeren van een gratis SSL Certificaat. (Let op: Je moet eerst een SSL Certificaat installeren om bij Domain een domein te kunnen selecteren voorafgaand met https://).
 7. Je kan optioneel bij Directory een map opgeven waar je de website in wilt plaatsen. Vul je er bijvoorbeeld test in, dan zal je geïmporteerde website uiteindelijk zichtbaar worden op het volgende adres: https://www.jouwdomeinnaam.nl/test/.
 8. Bij Database Management kun je ervoor kiezen om automatisch een database aan te maken of je kan een reeds aangemaakte database selecteren.
 9. Staat alles goed ingesteld? Dan klik je op de knop Import en de website zal geïmporteerd worden.
Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?