Als je automatische back-ups maakt via Installatron worden deze opgeslagen op de webruimte van je hostingpakket. De back-ups worden automatisch gemaakt, vervangen en (de oude) verwijderd tussen 00.00 uur en 06.00 uur.

In deze FAQ gebruiken we WordPress als voorbeeld. Onderstaande stappen kunnen ook uitgevoerd worden voor andere applicaties die in Installatron beschikbaar zijn. Staat de applicatie van je website hier niet bij dan is je website waarschijnlijk gebouwd in een applicatie die niet door Installatron wordt ondersteund. In dit geval adviseren wij om een handmatige back-up te maken.

Voordat je automatische back-ups instelt moet je WordPress website wel geïmporteerd zijn in Installatron. Hoe je je WordPress website importeert naar Installatron lees je in de ‘FAQ: Hoe importeer ik met Installatron een bestaande installatie van een andere server?’.

Via onderstaand stappenplan stel je automatische back-ups in. Je dient eerst in te loggen op DirectAdmin.

1. Ga naar Web Applications en klik bij My applications op de applicatie waarmee je website is gemaakt. Klik op het WordPress icoontje van jouw website.

Geautomatiseerde Back-up

 

 

 

 

 

 

2. Scroll naar Default Backup Location en kies My web hosting account.

N.b. Je kunt ook een eigen back-up locatie aanmaken (Dan kies je voor Add a new backup location), bijvoorbeeld via FTP of door het koppelen van een cloudopslagdienst, zoals Dropbox of Google Drive. Het voordeel van een cloudopslagdienst is dat je de back-ups off site maakt en deze dus geen webruimte innemen. Je kan deze dan ook makkelijker lokaal opslaan op je computer.

3. Ga vervolgens naar Automatic Back-up.

Maak vervolgens een back-up schema aan. Afhankelijk van je website activiteit kun je ervoor kiezen dagelijks, maandelijks of jaarlijks een backup te maken. Werk je bijvoorbeeld elke dag aan je website, dan kun je beter dagelijks een backup laten maken.

4. Kies Save All

Back-up

 

Je hebt nu automatische back-ups ingesteld. De eerstvolgende dag gaat je back-up schema van start en wordt de eerste back-up van je WordPress website gemaakt.

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?