WordPress heeft een actieve groep (plugin en thema) ontwikkelaars die regelmatig voor nieuwe updates zorgen. Het is noodzakelijk om alle updates voor je WordPress website, plugins en thema’s bij te werken. De updates zorgen voor het verbeteren van de veiligheid, het oplossen van fouten (uit de vorige versie) en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten.

Het bijwerken van je updates is eenvoudig en kost je slechts een paar klikken. Het controleren van je website op juiste werking is daarentegen een complexere handeling.

 

1. Let op: Maak eerst een back-up van je website. FAQ:’Hoe maak ik geautomatiseerde back-ups van mijn website via Installatron?’

Als je geautomatiseerde back-ups instelt zoals in bovenstaande FAQ wordt beschreven, moet je er rekening mee houden dat je eerste back-up pas gemaakt wordt tussen 00.00 uur en 06.00 uur.

2. Log in op WordPress en ga naar het Dashboard. Klik op Updates.

3. Onder elke plugin bij de plugin updates staat of deze compatibel is met de nieuwste versie van WordPress. Controleer dit eerst voordat je WordPress update.

4. Controleer vervolgens als er een update van je thema is of deze compatibel is met de nieuwste versie van WordPress. Dit kun je vaak achterhalen bij de maker van het thema.

5. Ben je er zeker van dat alles compatibel is met de nieuwste WordPress versie, werk dan je WordPress bij naar de meest recente versie.

6. Vervolgens update je alle beschikbare thema’s en vervolgens plugins.

7. Controleer je website op juiste werking.

Het kan in sommige gevallen voorkomen dat plugins niet meer werken of dat het thema van je website niet meer werkt met de nieuwste versie van WordPress. Hierdoor kunnen er foutmeldingen optreden. Deze dienen verholpen te worden.

 

Als je bovenstaande liever niet zelf uitvoert of er gewoonweg geen tijd voor hebt, laat het over aan ons!

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?