Waarschijnlijk is het bericht te groot. Een bericht, via een regulier e-mailprogramma verstuurd, mag maximaal 20 Mb groot zijn. Grotere bestanden worden geweigerd. Dat is het complete bericht inclusief alle headers en het reeds gecodeerde bestand. Hou er rekening mee dat de grootte van een bestand tijdens het coderen met ongeveer 30% kan toenemen.


Als het bestand te groot is om te versturen, zult u het in kleinere stukken moeten hakken. Dit kunt u doen met het programma WinZip dat kan worden gedownload van www.winzip.com (voor Windows). Ook voor Macintosh zijn zogeheten ‘splitters’ beschikbaar. In de recentere versies van Outlook kunt u aangeven dat Outlook automatisch de bijlage in stukken hakt. U regelt dit in de geavanceerde instellingen.


Hou er ook rekening mee dat er bij het versturen van e-mail meerdere schakels in de keten zijn. Interwijs verzorgt alleen de ontvangst van mail van domeinnamen die bij ons geregistreerd zijn. Er kunnen dus elders ook oorzaken zijn waarom grotere bestanden worden geweigerd.


U kunt bestanden vrij eenvoudig uploaden met een ftp programma. Bv Smartftp. Hiermee plaatst u de bestanden op uw persoonlijke schijfruimte. Zo kunnen anderen via internet en bij uw bestanden. Bedenk dat e-mail niet altijd het geschikte medium is om bestanden te versturen. Grote bestanden kunt u beter via FTP (File Transfer Protocol) verplaatsen, middels uw eigen website-ruimte. U kunt een bestand uploaden, waarna u de url (bijvoorbeeld www.mijndomeinnaam.nl/~loginnaam/temp/bestand.doc) e-mailt naar degene voor wie het bestemd is. Die kan vervolgens met de rechtermuisknop het bestand naar zijn computer halen (Save file as…). Eventueel verwijdert u het bestand daarna weer van uw website via FTP.


Daarnaast is het mogelijk in, eventueel een besloten gedeelte van, uw FastView website bestanden voor derden beschikbaar te maken. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?

Gerelateerde artikelen