Er kunnen diverse redenen zijn waarom u geen e-mail kunt versturen. Namelijk:

Geen internetverbinding

Als u geen internetverbinding heeft, kunt u ook geen e-mail versturen (en ontvangen). Controleer de internetverbinding door een website te openen. Indien internet wel werkt en u gebruikmaakt van de uitgaande server van uw internetprovider, controleer dan of er een storing is bij de betreffende internetprovider.

De limiet voor het aantal te versturen mails is bereikt

Er is een limiet ingesteld voor het aantal mails dat u per dag kunt versturen. Deze limiet is ingesteld om te voorkomen dat een robot spam verstuurt via de webserver van uw domein of via uw computer als deze is gehackt. Bij interwijs is de limiet voor het aantal e-mails dat u per dag kunt versturen ingesteld op 300. Daarnaast is er een limiet voor het aantal ontvangers per bericht. De limiet daarvoor is ingesteld op 150. Wanneer u veel mails wilt versturen voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief, dan kunt u hiervoor beter een nieuwsbrievendienst als MailChimp gebruiken.

Gebruikersnaam en wachtwoord checken

Controleer uw e-mailbox door in te loggen op webmail. Als dat lukt weet u zeker dat u de juiste gegevens hebt en uw e-mail in principe zou moeten werken. Lees hier hoe u in kunt loggen op webmail. Als u niet kunt inloggen, beschikt u misschien niet over de juiste inlog-gegevens. Lees hier waar u uw inlog-gegevens kunt vinden.

Gebruikt u de juiste instellingen?

Controleer in uw e-mailaccount of u de juiste uitgaande e-mailserver en poort staan ingesteld. Lees hier meer over deze gegevens.

Gebruikt u een Firewall en/of virusscanner?
Indien u een firewall en/of virusscanner gebruikt kunt u deze uitzetten om te bepalen of daar het probleem zit. Los dit vervolgens op door deze instellingen aan te passen.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? Of wilt u zich liever niet bezighouden met het instellen van uw e-mail? Indien u een eigen systeembeheerder heeft kan hij u ongetwijfeld verder helpen. Uiteraard kunnen wij u ook verder helpen. Maak gebruik van onze diensten en neem contact op.

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?