Zodra u uw domeinnaam opheft, kan deze geregistreerd worden door een andere partij. Bij veel soorten domeinnamen, waaronder .nl, komt het domein eerst in quarantaine. Dit is een afkoelingsperiode waarin u nog terug kunt komen op uw beslissing.

Vaak gebeurt dit registreren nadat een domein is opgeheven geautomatiseerd door partijen die gespecialiseerd zijn in het verhandelen van domeinnamen! Dit gebeurt zo snel dat zelf nogmaals registreren niet mogelijk blijkt. Omdat een domein al eens is geregistreerd, nemen ze aan dat er interesse is. Het doel is om deze vervolgens voor een hoge prijs aan een ander te verkopen of hopen ze dat je van gedachte verandert en hem terug wilt.

Het is mogelijk dat deze partij informatie op deze site zet waarmee u niet geassocieerd wilt worden. Met als doel de domeinnaam aan u terug te verkopen tegen een veel hoger tarief.

Om dit te voorkomen kunt u uw domeinnaam geregistreerd houden. Voor een nl.domein kost dit € 10,00 per jaar, voor een niet-nl.domein (.com, .eu, .net, .org, .info, .biz) kost dit vanaf € 10,00 per jaar. Op het moment dat er weinig bezoekers van de site zijn, kunt u besluiten deze alsnog op te heffen.

Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat uw e-mail en website of webshop op het domein niet meer toegankelijk is en wordt verwijderd van onze servers. Indien u deze wilt behouden, dient u die veilig te stellen voordat het domein wordt opgeheven.

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?