Er is een verschil tussen een e-mailaccount en een e-mailadres. Een e-mailaccount is altijd op basis van een e-mailadres. E-mailaccounts kunnen individueel opgehaald worden. Zie e-mailaccounts als aparte brievenbussen. Verschillende e-mailadressen kunnen aan eenzelfde e-mailaccount gehangen worden. Dan komen betreffende e-mailadressen in hetzelfde e-mailaccount. Met andere woorden in dezelfde brievenbus.
Je kun per e-mailaccount meerdere e-mailadressen koppelen. Als je b.v. outlook gebruikt, zou je middels in te stellen regels voor e-mail, in Outlook, kunnen instellen dat verschillende e-mailadressen in verschillende mappen komen. Maar ze komen in hetzelfde e-mailaccount binnen.
Als je een e-mailaccount aanmaakt, is dit gelijk aan het betreffende e-mailadres.
Gebruikelijk is alleen extra e-mailadressen aan een e-mailaccount te koppelen als het voor één persoon is. Maar meerdere e-mailadressen per e-mail account is mogelijk met als gevolg dat ze in dezelfde brievenbus komen.

Pakket Small heeft 1 mailaccount en 10 e-mailadressen. Pakket Medium heeft tot 10 mailaccounts en 10 e-mailadressen per e-mailaccount.

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?