WordPress gaat steeds meer eisen stellen aan je website en de hosting. Een beetje hetzelfde als Google doet. Je steeds een stapje willen laten verbeteren. En natuurlijk, het zijn verbeteringen. Je moet wel zelf steeds de afweging maken of je dit wilt opvolgen.

In dit geval eisen ze nu dat je de hosting en/of caching gaat verbeteren. Jij hebt nu pagina caching in WordPress, maar externe caching is mogelijk en maakt de website veel sneller. Dit bieden wij aan op onze speciale WordPress hosting.

Geen pagina cache en trage server

Op elke website waar geen caching plug-in geïnstalleerd is, staat sinds WordPress 6.1 de volgende melding:

Pagina cache wordt niet gedetecteerd en de reactietijd van de server is traag.

Ook websites waar wel een caching plug-in is geïnstalleerd, maar die nog steeds traag reageren, krijgen dezelfde melding. WordPress categoriseert dit als een kritieke melding, maar zal zeker de werking van je website niet beïnvloeden. Dit heeft echter wel invloed op de snelheid van je website voor je bezoekers. Dit heeft ook weer invloed op je ranking bij Google.

Wanneer je op je website nog geen caching plug-in gebruikt kan deze geïnstalleerd worden. Wij adviseren hiervoor WP Fastest Cache te gebruiken.

Uiteraard kunnen wij dit ook voor je uitvoeren.

Caching van zoekopdrachten in database

Om zoekopdrachten in de database te cachen kan worden gebruikgemaakt van Redis caching. Deze bieden wij standaard aan op al onze WordPress paketten. Wanneer je overstapt op een WordPress pakket, zullen wij dit voor je activeren en instellen.

Onze WordPress pakketten maken ook gebruik van Varnish caching. Hierdoor zal je website nog veel sneller worden.

Meer weten?

Op onze pagina Hosting van Interwijs vind je informatie over de hostingpakketten die we kunnen leveren.

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?