Wanneer je aan je website wil werken, is het aan te raden om een kopie van je website te maken op een testlocatie. Dit kan eenvoudig op een subdomein met behulp van Installatron.

1. Login op de beheeromgeving DirectAdmin

2. Maak als eerste een subdomein aan waar je website op komt.
In de oude weergave van DirectAdmin ga je onder Your Account naar Subdomain Management.
In de nieuwe weergave van DirectAdmin kun je dit doen door in het menu naar Account Manager te gaan er vervolgens naar Subdomain Management.
Vervolgens kun je aan de rechterkant klikken op Add Subdomain.

Vul de naam van je subdomein in en klik op Create / Add Subdomain.

3. Ga vervolgens naar Installatron door in het menu naar Extra Features en vervolgens naar Installatron Application Installer te gaan. Hier krijg je een overzicht van de websites die al in Installatron staan. Klik hier op de knop om deze website te clonen.

4. Nu krijg je vervolgens een nieuw scherm, waarin je moet aangeven waar de website naar toe gecloned moet worden (Destination).

Geef hier als eerste aan naar welke website je het wil clonen. Kies hiervoor het subdomein die je bij stap 2 hebt aangemaakt. Let er wel op dat je kiest voor het subdomein met https ervoor. Bij Directory staat blog. Haal dit weg. De rest van de opties kun je laten staan, zoals ze staan. Klik nu onderaan op de knop Clone. Nu gaat Installatron een kopie maken van je website en plaatst deze op het subdomein.

Lukt het niet, neem dan contact op met de servicedesk via of via 0522-243666.

Heeft deze FAQ je geholpen bij je probleem?