De functie on_sent_ok die gebruikt wordt in de WordPress plugin Contact Form 7 is nog tot eind van 2017 bruikbaar. Wegens veiligheidsredenen hebben de makers van de plugin ervoor gekozen om de functionaliteit te veranderen.

Over Contact Form 7

Contact Form 7 is een populaire gratis WordPress plugin die wij vaak adviseren aan- en gebruiken voor onze klanten. Met de plugin kun je vrij eenvoudig contactformulieren aanmaken en plaatsen in je WordPress website.

Wat doet de functie on_sent_ok?

De functie on_sent_ok en haar zusje on_submit zijn ingebouwde functies in Contact Form 7 waarmee je een actie kunt uitvoeren als een contactformulier wordt verzonden.
Een paar voorbeelden van zo’n actie zijn:

  • De gebruiker doorsturen naar een bedank-pagina  of:
  • Het versturen van een event aan Google Analytics.

Een bedank-pagina kan ook gekoppeld worden aan een doel in Google Analytics om de conversies van een formulier te meten.

De functie kan ingevuld worden in het tabblad ‘Aanvullende instellingen’.

Waarom verdwijnt deze functie?

De makers van de plugin geven aan dat het gebruik van deze functie op zichzelf staand niet onveilig is. Maar dat het risico op kwetsbaarheden toeneemt wanneer deze worden gebruikt in combinatie met andere componenten van je website. Bekijk ook de uitleg van de makers.

Welke oplossing wordt er geboden?

De nieuwe oplossing werkt met zogenaamde DOM-Events. Door deze DOM-Events in de code van je WordPress thema te plaatsen kun je dezelfde functionaliteit bewerkstelligen.

Ben je niet zo handig met code en wil je de functionaliteit vanuit WordPress kunnen beheren dan adviseren we het gebruik van de plugin: Contact Form 7 Redirection.

Deze plugin is ontwikkeld op basis van de nieuwe functionaliteit en werkt ook met DOM-Events. Het plaatst een extra tabblad in Contact Form 7 waar je een bedankpagina kunt selecteren vanuit een Selectieveld. Wil je bepaalde scripts laten uitvoeren na een formulier inzending dan is daar ook een tekstveld voor aangemaakt.

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over de aanpassing van deze functionaliteit binnen Contact Form 7? Of wil je dat er met een deskundig oog naar de instellingen gekeken wordt? Neem dan contact met ons op.