WordPress is een van de populairste contentmanagementsystemen (CMS) ter wereld en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een meertalige website of een webshop.

Door plugins te gebruiken kun je heel veel verschillende functionaliteiten toevoegen, maar ze kunnen ook de prestaties van een website beïnvloeden. Dat is niet goed voor de gebruiker, omdat zij al snel afhaken als een website langzaam laadt. Het is belangrijk om alleen die plugins te gebruiken die echt nodig zijn en deze regelmatig te controleren en te updaten.

Wanneer je website is gebouwd in WordPress, biedt het aanzienlijke voordelen om deze te hosten bij een partij die gespecialiseerd is in WordPress. Een hostingprovider die het Content Management Systeem van binnen en van buiten kent, de knelpunten begrijpt en weet waar snelheidsoptimalisaties kunnen worden toegepast. Daarnaast speciale snelle CPU’s, opslag en Varnish cache. Met andere woorden: optimale snelheid en security.

Het belang van een snelle website

De snelheid van een website is van buitengewoon belang, en wel hierom:

  • Gebruikerservaring: Bezoekers hebben weinig geduld en verwachten de informatie in een split second.
  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Snelle websites scoren hoger in zoekresultaten, wat de zichtbaarheid en vindbaarheid verbetert.
  • Conversies: Een snelle website draagt bij aan een hogere conversieratio. Bezoekers zijn eerder geneigd om acties te ondernemen, zoals aankopen doen, formulieren invullen of zich aanmelden, op een snelle en efficiënte website.
  • Lagere bouncepercentages: Snelle laadtijden zorgen ervoor dat men minder snel afhaakt en vermindert het bouncepercentage. Dit is een maatstaf dat aangeeft hoe vaak bezoekers direct de website verlaten zonder verdere interactie.
  • Mobiele gebruiker: Met de groeiende trend van mobiel internetgebruik is een snelle website van vitaal belang voor een positieve mobiele gebruikerservaring. Dit is ook belangrijk voor de mobiele SEO-ranking.
  • Reputatie en geloofwaardigheid: Een snelle website draagt bij aan de algehele professionele uitstraling van een merk. Het wekt vertrouwen en geeft de indruk dat het bedrijf efficiënt en klantgericht is.

Kortom, een snelle website is niet alleen gunstig voor de gebruikerservaring, maar het heeft ook positieve effecten op SEO, conversies en de algehele online reputatie van een website of bedrijf. Lees ook onze blog met 5 tips om je WordPress website te versnellen.

WordPress hosting van Interwijs

Door te kiezen voor WordPress hosting bij Interwijs ben je verzekerd van optimale bereikbaarheid, snelheid en security voor je website of webshop.

De servers zijn uitgerust met speciale snelle CPU’s en Varnish cache, een krachtige methode om websites sneller te laden. Bovendien profiteer je van de voordelen van snelle opslag in microchips (SSD), wat zorgt voor een snelle website en/of webshop.

Naast al deze voordelen kun je vertrouwen op een team van specialisten bij Interwijs. Onze professionals staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen.

Overtuigd en geïnteresseerd in WordPress hosting bij Interwijs? Neem contact met ons op!