Als je gebruikmaakt van Google Analytics, ben je begin 2023 geïnformeerd dat je moet overstappen naar Google Analytics 4. Toch krijgen we nog veel vragen hierover.

Waarom en hoe moet ik overstappen naar GA4?

Google Analytics 4, ook wel bekend als GA4, is de nieuwste versie van het Google Analytics-platform. Het werd in oktober 2020 gelanceerd als opvolger van Universal Analytics welke per 1 juli 2023 is gestopt. Deze meet geen websiteverkeer meer en rapporten worden niet meer geüpdatet.

Als je Google Analytics wilt blijven gebruiken om jouw websiteverkeer te meten, moet je dus overstappen op de nieuwe versie van Analytics, GA4.

Wat is Google Analytics 4?

  • Verzamelt zowel website- als app-gegevens om diepgaander inzicht te verkrijgen in het traject van de klant.
  • Maakt gebruik van gegevens gebaseerd op gebeurtenissen in plaats van sessies.
  • Inclusief privacy opties zoals cookie-loze metingen en gedrags- en conversiemodellering.
  • Voorspellende capaciteiten bieden begeleiding zonder ingewikkelde modellen.
  • Directe integraties met mediaplatforms bevorderen acties op uw website of in uw app.

Google Analytics 4 biedt veel meer mogelijkheden voor diepgaande analyse en een beter begrip van gebruikersgedrag dan zijn voorganger, en het is een essentiële tool voor digitale marketeers en websitebeheerders die hun online prestaties willen verbeteren.

Goed om te weten is dat GA4 een nieuwe trackingcode en implementatie vereist, en de informatie van de oude Universal Analytics is helaas niet terug te halen. Als je GA4 wilt gebruiken, moet je een nieuwe property aanmaken en de nieuwe trackingcode op jouw website of app implementeren.

Google Analytics 4 instellen

Hoe overstappen in z’n werk gaat? Vind hier alle info >>> https://support.google.com/analytics/answer/13392826

Hulp nodig? Wij helpen je graag!